Image issues

Forum for questions and support relating to the 1.28.x releases only.
Post Reply
lilpint
Posts: 5
Joined: Thu Dec 11, 2014 3:11 pm

Image issues

Post by lilpint » Fri Dec 19, 2014 7:04 pm

I have a Bt8xx card that I have Unbuntu 14.04.1 however with my Analog/BNC cameras I am seeing red and green lines going diagonal lines in my picture. I am sure I am not understanding some setting, so I am looking for some guru people to help me :)

Bt8xx card found (1)
Dec 19 13:04:14 zm kernel: [ 15.216513] bttv: 1: Bt878 (rev 17) at 0000:04:0d.0, irq: 18, latency: 16, mmio: 0xfd6fd000
Dec 19 13:04:14 zm kernel: [ 15.216547] bttv: 1: subsystem: fe01:fcfd (UNKNOWN)
Dec 19 13:04:14 zm kernel: [ 15.216553] bttv: 1: using: *** UNKNOWN/GENERIC *** [card=0,autodetected]

lilpint
Posts: 5
Joined: Thu Dec 11, 2014 3:11 pm

Re: Image issues

Post by lilpint » Fri Dec 19, 2014 8:50 pm

OK, I can seem to get the lines gone, but adjusting certain details. However, now I can't seem to get more than 1 camera working. This is an 8 port card, so now I am lost? Any help?

User avatar
kingofkya
Posts: 1110
Joined: Mon Mar 26, 2007 6:07 am
Location: Las Vegas, Nevada

Re: Image issues

Post by kingofkya » Fri Dec 19, 2014 11:29 pm

IN general you have to figure out what bttv card you have thanks to many mfg skiping putting an eprom on the card to identify the pin mapping.

http://linuxtv.org/wiki/index.php/Bttv_ ... ,_bt878%29

YOu might see if its just a clone of this one http://www.zoneminder.com/wiki/index.php/File:Karta.jpg
http://www.zoneminder.com/wiki/index.ph ... ip_8inputs

Also with any card that has shared chips you must make sure the camera have the exact same settings or they wont capture correctly.

lilpint
Posts: 5
Joined: Thu Dec 11, 2014 3:11 pm

Re: Image issues

Post by lilpint » Sat Dec 20, 2014 1:07 pm

I am still trying bttv.conf, everytime I add them all cameras fail. I have attached the card data, it is not an expensive card. I see your point over many generics, any help tuning this card would be appreciated. The issue I am not seeing is I can get 2 cameras to work, the 3rd has like split vision top is bottom, bottom is top. And the 4th well it either does the diagonal lines or nothing at all. All cameras have the exact same settings.

http://www.ebay.com/itm/Conexant-878A-8 ... 1242503807?

Thanks.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests