"Add New Monitor" button disabled

Forum for questions and support relating to the 1.26.x releases only.
Post Reply
gardluca
Posts: 4
Joined: Thu Jan 14, 2016 3:24 pm

"Add New Monitor" button disabled

Post by gardluca » Thu Jan 14, 2016 3:28 pm

After hours and hours to try..nothing....this button doesn't work.
A lot of search on web...but the problem still remain.
Anyone can help me?
Thanks in advance

Gary S
Posts: 40
Joined: Sun Feb 10, 2008 2:39 pm
Location: Bismarck, ND

Re: "Add New Monitor" button disabled

Post by Gary S » Thu Jan 14, 2016 4:00 pm

The only suggestion I have it to make sure you are logged in as Admin, and that Admin has permissions for that function.

gardluca
Posts: 4
Joined: Thu Jan 14, 2016 3:24 pm

Re: "Add New Monitor" button disabled

Post by gardluca » Thu Jan 14, 2016 8:45 pm

Ok, login as "admin" with "admin" password default....but still "add new monitor" disable....still after service zoneminder restar

SteveGilvarry
Posts: 418
Joined: Sun Jun 29, 2014 1:12 pm
Location: Melbourne, AU

Re: "Add New Monitor" button disabled

Post by SteveGilvarry » Fri Jan 15, 2016 9:32 am

Pretty sure the only code controlling enable/disable on that button is Users permissions. Disable OPT_USE_AUTH in options system to confirm it is a permissions issue, see if that works. If it does then check your accounts permissions in the Users tab of options, needs to have Monitors = Edit permissions.

I doubt this is a version issue, but 1.28.1 has lots of changes on 1.26.x
Production Zoneminder 1.32.3
Random Selection of Cameras (Dahua and Hikvision)
More Dev VM's than I care to count.

gardluca
Posts: 4
Joined: Thu Jan 14, 2016 3:24 pm

Re: "Add New Monitor" button disabled

Post by gardluca » Fri Jan 15, 2016 12:05 pm

I'm using raspberry pi 2..how can update to 1.28?

gardluca
Posts: 4
Joined: Thu Jan 14, 2016 3:24 pm

Re: "Add New Monitor" button disabled

Post by gardluca » Fri Jan 15, 2016 12:12 pm

Maybe it's really a problem related authorization.
I installed zoneminder as "pi" user but I can log in only as "admin". This user in zoneminder has not permission to "add new monitor" or create a new user.
So I can't create a new user call "pi".
How can I change user permission by command line?

Belfrey
Posts: 1
Joined: Thu Jan 26, 2017 1:23 pm

Re: "Add New Monitor" button disabled

Post by Belfrey » Thu Jan 26, 2017 1:38 pm

I was having the same problem on RPi with a fresh installation of Rasbpian Jessie. I finally realized that none of the buttons or functions in the ZM web interface that were javascript-based were working, and this led me to a fix that worked (for me).

I enabled the common javascript directory in the Apache configuration:

Code: Select all

sudo a2enconf javascript-common
Then restarted Apache and Zoneminder:

Code: Select all

sudo service apache2 restart
sudo service zoneminder restart
Not sure why this step isn't included in the wiki instructions for installing zoneminder on Raspbian. Hope it helps!

mcgoy
Posts: 2
Joined: Sun Jan 06, 2019 9:54 pm

Re: "Add New Monitor" button disabled

Post by mcgoy » Thu May 23, 2019 1:06 am

Worked for me too! Thank you so very much. Great solution.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests