Forcing BT878 based TV-card to use composite input

Post here to ask any questions about hardware suitability, configuration in ZoneMinder, or experiences. If you just want to know if something works with ZoneMinder or not, please check the Hardware Compatibility sections in the forum, and the Wiki first. Also search this topic as well.
Post Reply
ekiboy69
Posts: 101
Joined: Tue Jun 22, 2004 9:26 pm
Location: Kaarina-Finland

Forcing BT878 based TV-card to use composite input

Post by ekiboy69 » Sat Apr 07, 2007 6:05 am

Hi,

Is there a way to tell a Hauppauge WinTV card to use the composite input as default instead of TV tuner? I have to change this setting manually each time I boot the box.

User avatar
cordel
Posts: 5210
Joined: Fri Mar 05, 2004 4:47 pm
Location: /USA/Washington/Seattle
Contact:

Post by cordel » Sat Apr 07, 2007 8:54 am

I think the default composit input is on channel 2 (The cannel selection in ZM should be called an input as it don't relate to the tuner channels). I know that it is on my Hauppauge PVR-150 with channel 0 being the tuner.

ekiboy69
Posts: 101
Joined: Tue Jun 22, 2004 9:26 pm
Location: Kaarina-Finland

Found the solution

Post by ekiboy69 » Mon Apr 09, 2007 7:05 am

Cordel,

Thanks for your help!

In this case the right combination was

Device path /dev/video0

Device Channel 1

lspci says nothing but the following about the card: 04:04.0 Multimedia video controller: Brooktree Corporation Bt878 Video Capture (rev 11)

User avatar
robi
Posts: 477
Joined: Sat Mar 17, 2007 10:48 am

Post by robi » Mon Apr 09, 2007 7:48 am

Does that mean that a regular TV-tuner card, that has 1 tuner input, 1 composite, 1 s-video input could be used like a dvr-card with 2 cameras (composite + s-video) by selecting channels, at half-fps?
v1.25.0 + Ubuntu Linux 12.04 Server

User avatar
cordel
Posts: 5210
Joined: Fri Mar 05, 2004 4:47 pm
Location: /USA/Washington/Seattle
Contact:

Post by cordel » Mon Apr 09, 2007 8:51 am

With my one card, yes it seems to work fine that way.

User avatar
robi
Posts: 477
Joined: Sat Mar 17, 2007 10:48 am

Post by robi » Mon Apr 09, 2007 3:32 pm

It should post that info in the WiKi, as for 2 cameras a separate TV tuner card is NOT needed 8)
v1.25.0 + Ubuntu Linux 12.04 Server

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests