Annke C800 4K

Post here to indicate any hardware you have used and which is known to work with ZoneMinder. Not for questions.
Post Reply
AndyA
Posts: 1
Joined: Tue Sep 22, 2020 7:34 pm

Annke C800 4K

Post by AndyA » Tue Sep 22, 2020 8:02 pm

I just bought one of these. Seems to be working fine with zm.
4k UHD 3840x2160. Outputs H.264 or H.265 (haven't messed with this yet)

Source Path = rtsp://user:password@camera.mynetwork:554/H264/ch1/main/av_stream

Not crazy expensive, but not particularly cheap. $99.99 in bullet or fixed turrent form factors. https://www.annke.com/products/c800

potatoes
Posts: 1
Joined: Thu Oct 22, 2020 12:21 am

Re: Annke C800 4K

Post by potatoes » Thu Oct 22, 2020 12:23 am

Were you able to make use of its ONVIF capabilities in ZM?
I'm failing with that.

SBCDave
Posts: 10
Joined: Tue Mar 24, 2020 8:32 pm

Re: Annke C800 4K

Post by SBCDave » Thu Dec 17, 2020 8:52 am

I can't get mine to work in ZM for some reason. Are you using source ffmpeg?

It works in the browser, and the RTPS url working in VLC, but not in ZM for some reason...?

SBCDave
Posts: 10
Joined: Tue Mar 24, 2020 8:32 pm

Re: Annke C800 4K

Post by SBCDave » Thu Dec 17, 2020 8:54 am

Really odd part is console shows

Not Capturing
12.50/11.11 FPS 433.83 kB/s

I wonder if I have the camera setup in a way that is to much for FFMPEG

burger
Posts: 262
Joined: Mon May 11, 2020 4:32 pm

Re: Annke C800 4K

Post by burger » Fri Dec 18, 2020 12:40 am

SBCDave wrote:
Thu Dec 17, 2020 8:54 am
I wonder if I have the camera setup in a way that is to much for FFMPEG
What platform? The motherboard must be fairly robust to handle 4K. Especially if you use modect/mocord. I have a 8 or 16 core server, and I haven't run it above 6FPS (on camera) yet on 1.34 (1.36 will be able to do better, when ready). But I wouldn't try it on an SBC like the RPI.

You can test the camera on the device via ffmpeg (terminal) or VLC (gui). Test it from the server. This will let you know whether ffmpeg or libvlc should work, respectively.
fastest way to test streams:
ffmpeg -i rtsp://<ipaddress>:554/path output.mp4
from terminal, and run through paths on ispydb or in zm hcl

If you are new to security software, read this:
https://wiki.zoneminder.com/Dummies_Guide

SBCDave
Posts: 10
Joined: Tue Mar 24, 2020 8:32 pm

Re: Annke C800 4K

Post by SBCDave » Fri Dec 18, 2020 7:39 pm

I have a dual socket server board with hexcore xenon chips in each, so 24 CPUs. 128Gb DDR4 ram. It's been running 9x 5MP reolink cameras no problem, but this new 8MP annke camera just doesn't show up for some reason.

I've never had any luck with libvlc, so there may be an underlying issue there. I use ffmpeg mocord for everything. I'm on zm 1.36, just updated to see if it would help but no luck.

Rtsp stream works on vlc, but since you mentioned it I tried ffplay and get an error about protocol not found. I'm digging into that now. Thanks for the idea. Any other ideas are appreciated :)

SBCDave
Posts: 10
Joined: Tue Mar 24, 2020 8:32 pm

Re: Annke C800 4K

Post by SBCDave » Fri Dec 18, 2020 7:50 pm

Still can't get ffplay to work...hmm. side note, I've always used rtmp URIs for the other cameras. I can't remember why, may have been rtsp didn't work, or stream wasn't as good... It's been a while.

SBCDave
Posts: 10
Joined: Tue Mar 24, 2020 8:32 pm

Re: Annke C800 4K

Post by SBCDave » Fri Dec 18, 2020 8:35 pm

Wow! My bad...thankfully your suggestion to get it working in ffplay worked out for me...it turned out the issue was because I was using capital letters on "RTSP" in my URI, which apparently ffmpeg and or ffplay use to pull the protocol, hence the Protocol not found error :) It's working great now on 15 fps, highest quality, high profile (whatever that is), 3840x2160. Only thing left to figure out is why the dot is yellow in ZM. Got some googling to do.

SBCDave
Posts: 10
Joined: Tue Mar 24, 2020 8:32 pm

Re: Annke C800 4K

Post by SBCDave » Mon Mar 29, 2021 10:38 pm

I'm having trouble with this camera again. It just stopped showing up in ZoneMinder and alternates between "Unable to Stream" and "Unable to Connect to Monitor" messages in white in the center of a black frame.

I'm able to access the stream through the web interface of the camera and from VLC via the rtps:// URI.

Anyone have any ideas? Nothing changed on my zone minder setup except a ZM upgrade.

Also, anyone know what I might be doing wrong with libvlc and why I can't get it to work with any of my cameras? I've noticed ffmpeg seems a little buggy and I'd love to see if things work better with libvlc if I can get it figured out.

Thanks for any help or ideas.

SBCDave
Posts: 10
Joined: Tue Mar 24, 2020 8:32 pm

Re: Annke C800 4K

Post by SBCDave » Mon Mar 29, 2021 11:43 pm

I've been trying to get this working for a while and just noticed that it is recording events and in mocord it is constantly recording, and I can play the events, I just can't stream it live from my zoneminder web portal and I can't see it live from my ZM Ninja app. Any ideas are appreciated.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests