Search found 85 matches

by lpallard
Fri Nov 01, 2013 1:57 pm
Forum: ZoneMinder 1.26.x
Topic: New install (1.26.3) on Slackware building but not running
Replies: 13
Views: 5546

Re: New install (1.26.3) on Slackware building but not runni

I am more than willing to write a Howto for slack14 but right now my time is very limited.... Post your questions and if my help is useful, we can work together to write a complete how to?

hows' that?
by lpallard
Wed Oct 30, 2013 4:34 pm
Forum: ZoneMinder 1.26.x
Topic: Send emails if camera fails/goes offline?
Replies: 11
Views: 4455

Re: Send emails if camera fails/goes offline?

Yeah f**** retarted internet explorer....

I'll reopen it

:evil:
by lpallard
Wed Oct 30, 2013 4:17 pm
Forum: ZoneMinder 1.26.x
Topic: Send emails if camera fails/goes offline?
Replies: 11
Views: 4455

Re: Send emails if camera fails/goes offline?

"Good idea to submit a request here: https://github.com/ZoneMinder/ZoneMinde ... state=open" I did just before tyou replied! Talk about a good timing! EDIT: Actually, I cannot find my ticket. Either it is being reviewed for approval by an admin, or the crappy IE8 browser that I am using on this comp...
by lpallard
Wed Oct 30, 2013 3:54 pm
Forum: ZoneMinder 1.26.x
Topic: Send emails if camera fails/goes offline?
Replies: 11
Views: 4455

Re: Send emails if camera fails/goes offline?

Perhaps a cheap hack, maybe something not so reliable that I would bet my paycheck on, but what about monitoring the monitor's status color code in the application's webpage? AFAIK, html pages are using color codes, so if the color changes away from green, an alarm is sent by email, whatever.. I tot...
by lpallard
Tue Oct 29, 2013 3:03 am
Forum: ZoneMinder 1.26.x
Topic: New install (1.26.3) on Slackware building but not running
Replies: 13
Views: 5546

Re: New install (1.26.3) on Slackware building but not runni

This topic is now closed as far as I am concerned. ZM now works on my slackware box. The key element to remember was: install and compile everything from scratch using the latest releases.... Configure command for ZM was: CFLAGS="-g -Ofast -march=???? -mtune=????" CXXFLAGS="-D__STDC_CONSTANT_MACROS ...
by lpallard
Tue Oct 29, 2013 2:56 am
Forum: ZoneMinder 1.26.x
Topic: Send emails if camera fails/goes offline?
Replies: 11
Views: 4455

Re: Send emails if camera fails/goes offline?

If its not already there, I suggest you open an enhancement ticket on the github page... No matter how this feature is added to ZM in future releases, I believe to be a reliable surveillance service, this kind of feature is essential.
by lpallard
Tue Oct 29, 2013 2:50 am
Forum: ZoneMinder 1.26.x
Topic: How to view monitors with mpeg?
Replies: 6
Views: 2517

Re: How to view monitors with mpeg?

I dont think this works at all. I tried to switch to mpeg stream instead of jpeg, and everything died: getStreamCmdResponse stream error: socket_sendto( /var/run/zm/zms-345613s.sock ) failed: Connection refused - checkStreamForErrors() socket_sendto( /var/run/zm/zms-345613s.sock ) failed: Connection...
by lpallard
Thu Oct 24, 2013 12:39 am
Forum: ZoneMinder 1.26.x
Topic: no stream, no such file zms-xxxxxx.sock
Replies: 5
Views: 2213

Re: no stream, no such file zms-xxxxxx.sock

OK perhaps this is not related to the socket_sendto errors, but reinstalling (properly this time ;) libjpeg-turbo seems to make everything work as normal... no more of these errors except when I restart the service (zmpkg.pl restart), then I see a few of them being thrown in the logs, but a few seco...
by lpallard
Tue Oct 22, 2013 4:55 pm
Forum: ZoneMinder 1.26.x
Topic: no stream, no such file zms-xxxxxx.sock
Replies: 5
Views: 2213

Re: no stream, no such file zms-xxxxxx.sock

Exact same problem over here with a Slackware install.

Have you found out yet the solution? Im thinking about a reinstall and some other things to try, I will post back when I have tried them.
by lpallard
Fri Oct 11, 2013 1:01 pm
Forum: ZoneMinder 1.26.x
Topic: How can I make sure libjpeg-turbo is being used
Replies: 5
Views: 3699

Re: How can I make sure libjpeg-turbo is being used

"Another way would be to try and get zoneminder to see the libjpeg-turbo files by adding the necessary configure flags." Could you provide these "necessary" configure flags? I confirm what you are saying. If libjpeg (the standard one) is installed, on my slackware machine libjpeg-turbo will install ...
by lpallard
Thu Oct 10, 2013 4:33 pm
Forum: ZoneMinder 1.26.x
Topic: New install (1.26.3) on Slackware building but not running
Replies: 13
Views: 5546

Re: New install (1.26.3) on Slackware building but not runni

I think the best course of action for me will be to do a clean sweep(recompile with proper flags and options) both ffmpeg and zm, and reinstall them, and retry. I realize that I experienced different issues. Perhaps it would be better to start using the github bug report feature to report my issues?!
by lpallard
Tue Oct 08, 2013 8:02 pm
Forum: ZoneMinder 1.26.x
Topic: Smearing images making system unusable
Replies: 27
Views: 10987

Re: Smearing images making system unusable

[quote]Seems everyone has a different version number format.[/quote] Its just inherent to the nature of opensource projects... That doesnt help when debugging and developping but eh, what can you do!? :) I always try to maintain my packages to the latest STABLE releases... That way I stand a signifi...
by lpallard
Tue Oct 08, 2013 7:03 pm
Forum: ZoneMinder 1.26.x
Topic: Smearing images making system unusable
Replies: 27
Views: 10987

Re: Smearing images making system unusable

I think most of the issues we are experiencing with zoneminder are caused by underlying software such as ffmpeg. I too had this smear issue. Since I upgraded to ffmpeg 1.2, I no longer have this smear issue but zoneminder stopped working.. Try ffmpeg 1.2. Later tonight, I will post my comfigure comm...
by lpallard
Tue Oct 08, 2013 3:52 am
Forum: ZoneMinder 1.26.x
Topic: New install (1.26.3) on Slackware building but not running
Replies: 13
Views: 5546

Re: New install (1.26.3) on Slackware building but not runni

OK I went ahead and got tempted by others on this forum when they talked about 1.26.4 from the Github page... So far: Everything feels more "fluid", but I am stuck with a massive problem: Upon starting the main daemon (zmpkg.pl start), I first got dozens of false alarms (like one every 2 seconds). U...