Search found 14 matches

by thoraxe
Thu Nov 15, 2018 10:31 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: Modect-Nodect slow to start linked recordings
Replies: 2
Views: 444

Modect-Nodect slow to start linked recordings

I am using a low-res substream to capture alarms (Modect) and then linking the main stream to record the high-res (Nodect). I am having an issue where the linked monitor recording seems to start very late. One example today where I was coming into my house and the sub alarm and recording caught most...
by thoraxe
Fri Nov 09, 2018 9:46 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: After upgrade from 1.30x, seeing "NaN:NaN:NaNs" and other issues on events
Replies: 13
Views: 3242

Re: After upgrade from 1.30x, seeing "NaN:NaN:NaNs" and other issues on events

No javascript errors. Here's the whole console output when the event page is loaded: zoomrotate: Start videojs.zoomrotate.js:5 zoomrotate: Init defaults videojs.zoomrotate.js:10 zoomrotate: Init Extend videojs.zoomrotate.js:72 zoomrotate: End enable-tooltip.ts:143 [Deprecation] HTML Imports is depre...
by thoraxe
Fri Nov 09, 2018 2:10 am
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: After upgrade from 1.30x, seeing "NaN:NaN:NaNs" and other issues on events
Replies: 13
Views: 3242

After upgrade from 1.30x, seeing "NaN:NaN:NaNs" and other issues on events

Just upgraded to 1.32.2 from 1.30.x and when viewing events I notice a few issues. For example, the framerate playback and other info is displaying weirdly: Mode: Replay Rate: 0x Progress: NaN:NaN:NaNs Zoom: 0x It shows that for all events when I am playing them back. I dug around in the httpd and z...
by thoraxe
Fri Aug 03, 2018 5:51 pm
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: [SOLVED] no score despite movement in frame and med/high sensitivity
Replies: 6
Views: 790

Re: [SOLVED] no score despite movement in frame and med/high sensitivity

The previous post indicates how I got it working -- I diddled the zones and diddled the settings. If you're not getting any scores then the combination of your zone and your thresholds isn't being triggered. If you share a screenshot of your various zones and their settings, we might be able to bett...
by thoraxe
Tue Jul 17, 2018 1:27 am
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: video export seems worse quality than watching footage?
Replies: 8
Views: 1321

video export seems worse quality than watching footage?

I noticed that when I exported a video, the quality seemed worse than watching it in the stream or looking at individual images.

Any idea why that might be?
by thoraxe
Tue Jul 17, 2018 12:56 am
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: [SOLVED] zoneminder "video generation failed" due to strange sh error
Replies: 4
Views: 476

Re: zoneminder "video generation failed" due to strange sh error

OK, ran perl with the debugger and here's where the error is: main::(/usr/bin/zmvideo.pl:222): my $video_file = $Event->GenerateVideo( $rate, $fps, $scale, $size, $overwrite, $format ); Here's the line in GH: https://github.com/ZoneMinder/zoneminder/blob/1.30.4/scripts/zmvideo.pl.in#L222 So it has t...
by thoraxe
Tue Jul 17, 2018 12:48 am
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: [SOLVED] zoneminder "video generation failed" due to strange sh error
Replies: 4
Views: 476

Re: zoneminder "video generation failed" due to strange sh error

It appears to be an error in zmvideo.pl itself: [root@416b25c0d2d4 /]# /usr/bin/zmvideo.pl -e 3937 sh: -y: invalid option Usage: sh [GNU long option] [option] ... sh [GNU long option] [option] script-file ... GNU long options: --debug --debugger --dump-po-strings --dump-strings --help --init-file --...
by thoraxe
Mon Jul 16, 2018 5:13 pm
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: [SOLVED] zoneminder "video generation failed" due to strange sh error
Replies: 4
Views: 476

[SOLVED] zoneminder "video generation failed" due to strange sh error

Dug around in the logs and found the following in the apache and video logs when trying to generate the video: ==> zoneminder/zmvideo.log <== 07/16/18 13:10:14.787423 zmvideo[1182].INF [Creating video file Event-3937-r1-s1.avi for event 3937] ==> httpd/error_log <== sh: -y: invalid option Usage: sh ...
by thoraxe
Sun Jun 17, 2018 5:57 pm
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: [SOLVED] no score despite movement in frame and med/high sensitivity
Replies: 6
Views: 790

Re: no score despite movement in frame and med/high sensitivity

OK, after diddling my zones and diddling the settings, mocord is working. I ended up with 4 zones covering various areas of the frame (street, driveway, etc) and it seems to be capturing scores for when cars drive by on the street, which is good.
by thoraxe
Sun Jun 17, 2018 5:18 pm
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: [SOLVED] no score despite movement in frame and med/high sensitivity
Replies: 6
Views: 790

Re: no score despite movement in frame and med/high sensitivity

Interestingly I switched to "modetect" and that actually worked. I got some scores and some events/recordings.

The question is - why doesn't mocord work (no scores)?
by thoraxe
Sun Jun 17, 2018 2:39 pm
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: [SOLVED] no score despite movement in frame and med/high sensitivity
Replies: 6
Views: 790

[SOLVED] no score despite movement in frame and med/high sensitivity

New to ZoneMinder although I've been poking at it a long time. At this point I have one camera monitoring my front yard, more or less. Despite lots of movement (car driving by) my zone detection/alarm still seems to score at zero. For this camera I am only using the "All" zone with a slight modifica...