Search found 22 matches

by foxtrot1014
Fri Nov 22, 2019 12:10 am
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: Frozen Video/Missing Frames MODECT
Replies: 7
Views: 1450

SOLVED: Frozen Video/Missing Frames MODECT

Yup. It was the storage settings on the camera. If Save JPEGs is set to Frames+Analysis, then video playback freezes. Idk if the images successfully store or not, but I don't think they do. Video Writer can be either H264 Passthrough or X264 Encode without problem. At least for me. Hopefully this he...
by foxtrot1014
Thu Nov 21, 2019 8:34 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: Frozen Video/Missing Frames MODECT
Replies: 7
Views: 1450

Re: Frozen Video/Missing Frames MODECT

I think I may have found the problem. It has to do with the storage settings. Pretty certain it's a problem with trying to save video, frames and analysis simultaneously. It might be the video writer setting as well or the combination of both. I'm testing the different settings combinations to find ...
by foxtrot1014
Sun Nov 10, 2019 6:44 am
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: Frozen Video/Missing Frames MODECT
Replies: 7
Views: 1450

Re: Frames Skipped or Video Freezing

I've included my log:
zmlog.txt
(119.56 KiB) Downloaded 24 times
which is free of any errors, even during the bad playback. Perhaps this will help.
I also tried adjusting my analyze frame rate and disabling the efficient skip option.
by foxtrot1014
Thu Nov 07, 2019 9:27 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: Frozen Video/Missing Frames MODECT
Replies: 7
Views: 1450

Re: Frames Skipped or Video Freezing

I just noticed something interesting. When recording activates, the entire feed from the camera freezes. I happened to have the secondary RTSP stream open on my desktop when the mail got delivered. The live stream looked just like the recording with a pause when the courier tripped the motion detect...
by foxtrot1014
Thu Nov 07, 2019 8:21 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: Frozen Video/Missing Frames MODECT
Replies: 7
Views: 1450

Re: Frames Skipped or Video Freezing

Anyone have any suggestions? This problem continues to persist for me, and at times it makes having a camera useless. I suppose I could switch it to just recording all the time (though others seem to have a problem with that), but then running zoneminder is kind of pointless for my purposes. I don't...
by foxtrot1014
Tue Sep 10, 2019 7:01 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: Frozen Video/Missing Frames MODECT
Replies: 7
Views: 1450

Frozen Video/Missing Frames MODECT

Whenever mocord activates, zm seems to quit actually recording. When I view the video of an event, the image freezes for the duration of the motion. When I review the frames, the frame numbers are sequential, but frame 26 to 27 will be images from seconds or more apart. I had a conversation with a n...
by foxtrot1014
Fri Jul 19, 2019 5:50 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: SOLVED: Image Quality Issues
Replies: 2
Views: 1661

Re: Image Quality Issues

That seems to have fixed it, thanks! Between this, losing the old remote mrl source and other problems, It's been a two week long nightmare since I decided to "simply" update everything to U 18.04/ZM 1.32.x. Finally it's all back to functional (and working a bit better than before I might add). Than...
by foxtrot1014
Tue Jul 16, 2019 11:11 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: SOLVED: Image Quality Issues
Replies: 2
Views: 1661

SOLVED: Image Quality Issues

I had an installation of zoneminder running and everything was fine. It was time to upgrade though, so installed Ubuntu 18.04 Bionic Beaver and a fresh installation of 1.32. Everything's a clean install, and despite setting everything the same I'm having problems. The first one was solved, but it le...
by foxtrot1014
Mon Jul 15, 2019 10:40 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: "Cascade" of camera failures
Replies: 3
Views: 2848

Re: "Cascade" of camera failures

Sounds like PHP versions frequently cause issues. This wasn't the right solution for a problem I was having, but it was a suggestion:
bbunge wrote:
Sun Jul 14, 2019 12:39 am
Likely in doing the upgrade to Bionic you ended up with two versions of PHP. Bionic uses PHP 7.2 so you need to uninstall the older version.
by foxtrot1014
Sun Jul 14, 2019 5:44 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: [SOLVED] 404 RTSP
Replies: 4
Views: 2468

Re: 404 RTSP

Partially solved! Instead of using "remote" as the source type, I went with ffmpeg and used the mrl format for the source path rtsp://[user]:[password]@[ip]:[port,probably554]//Streaming/Channels/[0 or 1], method was UDP. Just started trying different settings and it happened. Strangely, I know for ...
by foxtrot1014
Sun Jul 14, 2019 3:55 am
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: "Cascade" of camera failures
Replies: 3
Views: 2848

Re: "Cascade" of camera failures

Normally, I don't answer too many questions here because I don't have anything to input. This case is different. Based on my own experiences (not with wireless cameras, but with wireless in general, both WiFi and other radio technologies) and what you say specifically in 1 and 2, I would take a look...
by foxtrot1014
Sun Jul 14, 2019 3:13 am
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: [SOLVED] 404 RTSP
Replies: 4
Views: 2468

Re: 404 RTSP

Likely in doing the upgrade... I could and should have been a little bit more precise in how I worded things. In the process of "upgrading" to Bionic and ZM 1.32, I upgraded the hard drive for a freshly formatted (and much larger) one. So, my Ubuntu/ZM upgrades were actually clean installations on ...
by foxtrot1014
Sat Jul 13, 2019 9:58 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: [SOLVED] 404 RTSP
Replies: 4
Views: 2468

[SOLVED] 404 RTSP

After that annoying pop up telling me for months that there was an update to ZM, I updated myself to Ubuntu Server Bionic Beaver (18.04.x) and Zoneminder 1.32.x Before doing so, I took screenshots of all the configurations for the camera. Once everything was done updating and it was time to configur...
by foxtrot1014
Tue Nov 28, 2017 6:40 am
Forum: Mobile Apps
Topic: zmNinja "Invalid API/API access failed."
Replies: 1
Views: 2210

zmNinja "Invalid API/API access failed."

Everything else about my ZM setup seems to be running okish save for some weird errors in log which I've posted about. Unfortunately, I can't get zmNinja to connect. I installed zm 1.30.4 using the provided instructions on a fresh installation of ubuntu server 17.10, have OPT_USE_API, OPT_USE_AUTH, ...
by foxtrot1014
Tue Nov 28, 2017 6:03 am
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: All sorts of errors, log state constantly Alarm
Replies: 0
Views: 531

All sorts of errors, log state constantly Alarm

I've finally got zoneminder running pretty solidly on my ubuntu server, but I've been noticing a lot of glitches, like viewing events sometimes freezes, I can't export the log, etc. I installed using the basic instructions provided on zms site. Here are images of the logs (because I can't export the...